Зеленський про атаку РФ: Україні потрібні додаткові Patriot та розширення поставок F-16

Фото: президент України Володимир Зеленський (Getty Images) Автор: Наталія Гурковська

Президент України Володимир Зеленський відреагував на масовану атаку по Україні. Він знову звернувся до Заходу, показавши наслідки обстрілу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на його Telegram.

«Цивільні люди, інфраструктура, енергетичні об’єкти. Це те, з чим воює Росія. Цієї ночі черговий обстріл з понад 50 ракет різних типів і близько 50 дронів «Шахед» був спрямований на південь, центр і захід України», — сказав він.

За його словами, головна мета Росії — нормалізувати терор, використати відсутність достатньої кількості засобів ППО та рішучості партнерів України.

«Російські терористи розуміють лише мову сили. І єдиний спосіб зупинити цей терор і не дати йому стати нормою — своєчасно ухвалювати ефективні рішення. Повний захист українського неба має стати нормою, щоб божевільні в Кремлі зрозуміли, що їхній терор не досягає своїх цілей», — додав він.

На його думку, партнери точно знають, що для цього потрібно.

«Додаткові Patriot та інші сучасні системи ППО для України. Прискорення та розширення поставок F-16 в Україну. Забезпечення наших воїнів усіма необхідними спроможностями. Лише тоді, коли Путін втратить можливість бити по цивільних людях і цивільній інфраструктурі, він буде змушений припинити свій терор. Це випробування на людяність і рішучість для вільного світу. Або ми разом пройдемо цей тест, або світ зануриться в ще більшу дестабілізацію та хаос», — констатував президент.

Обстріл РФ по Україні 1 червня

У ніч на 1 червня російські війська знову масово обстріляли Україну, використавши 100 дронів і ракет, більшість з яких вдалося збити. Але є пошкодження енергооб’єктів у п’яти регіонах.

Ця атака стала шостим масованим обстрілом РФ з енергоінфраструктури України. Нагадаємо, що росіяни не били масовано Україною взимку, а вибрали для цього весну. Вперше РФ атакувала енергооб’єкти 22 березня. Потім — 29 березня, 11 квітня, 29 квітня та 8 травня.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *