Зеленський про візити Орбана: Не усі лідери можуть вести переговори про мир

Зеленський прокоментував візите Орбана до Путіна та Китаю / скріншот з відео

Не усі лідери мають можливість проводити переговори про мир. Як передає кореспондент УНІАН, про це президент України Володимир Зеленський сказав на спільній пресконференції з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Вашингтоні. 

«Орбан був у Києві. Я не знав, що він відправиться до Путіна або потім до Китаю. А тепер, нам сказали, що до Трампа. У чому питання: куди він поїде завтра? Я не знаю. Може він знову приїде до України. Я не знаю», — сказав Зеленський.

Водночас, президент України сказав, що не усі лідери мають можливість по-справжньому вести переговори. 

Відео дня

«З усією повагою до усіх країн — великих та малих країн, але ми повинні розуміти, що не усі лідери можуть вести переговори. Вам потрібно мати певну владу для цього», — наголосив Зеленський. 

Візити Орбана — подробиці

Як повідомляв УНІАН, відколи з 1 липня Будапешт перебрав на себе головування в Раді ЄС на ротаційній основі, угорський лідер Віктор Орбан носиться по світу, як кіт під метамфетаміном.

У Києві угорський прем’єр зустрівся з Зеленським, а у Москві — з російським лідером Володимиром Путіним. У Пекіні Орбан мав зустріч із головою КНР Сі Цзіньпіном.

За словами Орбана, ця глобальна дипломатія покликана принести мир в Україну.

Крім того, Орбан зустрівся з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом на полях саміту НАТО у Вашингтоні. Орбан попросив Ердогана підтримати «угорську миротворчу місію», оскільки, за словами Ердогана, «Туреччина досі була єдиним успішним посередником у конфлікті».

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *