Зеленський про зустріч з Байденом: Курщина є частиною плану

Зеленський можде зустрітися з Байденом вже у вересні / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, скріншот

Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з президентом США Джо Байденом у вересні планує, в тому числі обговорити операцію наших Сил оборони в Курській області. Як передає кореспондент УНІАН, про це глава держави заявив під час прес-конференції за результатами форму «Україна 2024. Незалежність».

«Курщина є частиною плану, про який я буду говорити з президентом Байденом. Принаймні, — один із етапів цього плану. Головний момент в цьому плані — це примус Росії закінчити війну, дуже хочеться — справедливо для України. І якщо цей план буде прийнятий, і друге, що важливо, як ми з вами з’ясували, прийняти — це одне, а ще виконати — це друге. Так от, якщо ці два елементи спрацюють, ми дуже віримо, що спрацює головна мета», — заявив він.

Також Зеленський заявив, що операція в Курській області вже є успішною.

Відео дня

«Я дійсно так вважаю. І зі мною погоджуються західні колеги. Багато рішень вже є, тому що вже є успіх на Курщині», — запевнив Зеленський.

Зеленський анонсував зустріч із Байденом — що відомо

Як повідомляв УНІАН, сьогодні президент заявив, що наразі дуже багато речей залежить від позиції США, тому потрібно більше працювати з Вашингтоном. Зокрема, у вересні можлива зустріч Зеленського з президентом США Джо Байденом. 

За його словами, інколи спостерігається затримка з наданням допомоги від США, однак від партнерів усі пакети отримано: «Ми не можемо говорити про діючого президента як про президента минулого. Це не правильно. В нас сьогодні є відносини, вони серйозні. Я готуюся до нашої зустрічі у вересні. Дай бог, що я зможу дозволити собі бути на Генасамблеї ООН», – наголосив Зеленський.

Він підкреслив, що досить багато речей залежить сьогодні від США, зокрема, натякнув, що залежить і рішення ряду європейський країн щодо дозволу Україні бити їхніми ракетами по військових об’єктах на території Росії: «І навіть багато рішень в Європі щодо дозволів, ви знаєте про що я говорю, також залежать від позитивного рішення в Білому домі. Тому нам потрібно більше працювати», – підкреслив Зеленський.

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *