Зеленський розкрив деталі підготовки до нового саміту миру: чи чекають на представників РФ

Володимир Зеленський поділився інформацією про підготовку до другого саміту миру / колаж з фото УНІАН та flickr.com/bwjones

Триває війна в Україні, і Київ підготує всі пункти плану до другого мирного саміту, який відбудеться у листопаді.

Про це повідомив у форумі «Україна 2024. Незалежність» президент України Володимир Зеленський. Він також відповів на запитання, чи є в України план на випадок відмови Росії брати участь у другому саміті миру.

«Що стосується представників РФ на другому саміті миру — це бажання всіх країн. Вони хочуть, вони вважають, що таким чином може бути шанс закінчення війни. Ми хотіли, щоб на першому саміті їхньої участі не було — нам вдалося зібрати країни без представників Росії. Не просто, але ми зібрали велику кількість країн та інституцій — понад 100. Я вважаю, що це було дуже важливо та успішно», — пояснив Зеленський.

Відео дня

Український лідер зазначив, що «ми підготуємо план». «І представники Росії, якщо вони хотітимуть бути присутніми на другому саміті — вони будуть присутні. Інакше ми можемо втрати на другому саміті велику кількість країн», — підкреслив президент.

Відбувся Саміт миру — що треба знати

Напередодні на ідею запрошення РФ на другий саміт миру відреагував голова Офісу президента Андрій Єрмак. Зокрема, він відзначив, що українська формула миру побудована на нормах міжнародного права. І тому буде цікаво побачити як Росія пояснюватиме, чому вона не хоче підтримувати її.

Також він повідомив про бажання того, щоб другий саміт миру відбувся в одній з країн Глобального півдня. Водночас він додав, що на сьогодні ще не визначено місце його проведення.

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *