Зеленський розповів, чи актуальна мета повернутися до кордонів 1991 року

Зеленський відповів, чи планується повернення до кордонів 1991 року / фото president.gov.ua

Говорячи про українську територію, треба розуміти, що владі насамперед треба рятувати людей і державу.

Про це сказав президент Володимир Зеленський в Інституті Рональда Рейгана у США, передає радіо Свобода. «Коли ви говорите про територію, то ви повинні розуміти, що нам потрібно насамперед рятувати людей і державу. Ми не члени НАТО, у нас немає такої парасольки. Нам потрібно, щоб Путін програв», — констатував український президент.

Зеленський зазначив, що присутність окупантів на українській землі в будь-якому разі означатиме заморожений конфлікт і лише питання часу, коли Путін нападе знову. Так відповів Зеленський на запитання журналіста про те, чи стоїть перед Києвом, як і раніше, мета повернути контроль над територіями в кордонах 1991 року.

Відео дня

Зеленський додав, що найкращий спосіб зупинити війну – підготувати план і організувати у найближчі місяці другий саміт миру: «Щоб світ натиснув на Путіна, щоб зупинити війну».

Вихід на кордони 1991 року

У січні міністр оборони Рустем Умєров заявив, що стратегічною метою України залишається вихід на кордони 1991-го року, включно з адмінкордонами Донецької й Луганської областей і Кримом.

 А екс-голова Служби зовнішньої розвідки генерал Микола Маломуж заявляв, що лише комплексний та одночасний наступ на армію РФ в напрямку Криму створить передумови для звільнення півострова. 

4 червня директор Українського наукового інституту Гарвардського університету, історик Сергій Плохій заявив, що Україна має шанси повернутися до кордонів 1991 року, але, за його словами, на це потрібно багато часу.

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *