Зеленський розповів, за рахунок чого Україна може отримати гарантований захист від війни

Зеленський розповів, за рахунок чого будуть досягнуті гарантії миру / фото president.gov.ua

Справедливий мир в Україні можливий лише на основі міжнародного права і без будь-якої торгівлі суверенітетом чи українськими територіями.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозвернені. «Все, що зазначено в Плані абсолютно реально для наших партнерів. Є у світі цей ресурс, ресурс посилення, який дозволить рухатись вперед за «формулою миру». Саме в цьому наша мета– гарантувати Україні надійний мир, тривалу безпеку», — пояснив президент.

Він додав, що це спрацює виключно на основі міжнародного права і «без будь-якої торгівлі суверенітетом чи територіями».

Відео дня

Зеленський зауважив, що Україні потрібен мир справжній та гарантований захист від війни.

«Це можливо на сильних позиціях, тільки тоді, коли і наш народ і партнери дійсно об’єднані. Саме для цього ми працюємо», — сказав глава держави.

Зеленський додав, що триває робота української команди з командами пратнерів для підготовки «Рамштайну». «Тиждень може стати позитивним для нашого захисту та бачення того, як повинна закінчитися війна. Ми все для цього зробимо, на 100% зробимо ефективно», – висловив упевненість президент.

Закінчення війни в Україні 

Війна в Україні може закінчитися на домовленостях, що Україна отримає  гарантії безпеки, а РФ збереже контроль над окупованою українською територією. Такий сценарій дедалі частіше обговорюють не тільки західні, але й українські офіційні особи, повідомило видання Financial Times. 

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *