Зеленський та Трамп провели телефонну розмову: що обговорювали

Зеленський провів телефонну розмову з Трампом / колаж УНІАН, фото Reuters, ОП

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з кандидатом у президенти США Дональдом Трампом. Про це повідомило видання «Українська правда» з посиланням на джерела в ОП.

«За даними джерел, розмова відбулася. Деталі поки що невідомі. ОП повідомить подробиці розмови згодом», — повідомили там.

Пізніше інформацію підтвердив сам Зеленський.

Відео дня

«Я поговорив з Дональдом Трампом, щоб привітати його з висуванням у кандидати в президенти США від Республіканської партії та засудити шокуючу спробу вбивства в Пенсільванії. Я побажав йому сил та абсолютної безпеки в майбутньому», — заявив президент у соцмережах.

За його словами, він говорив «життєво важливою» підтримці двох головних американських партій та двох палат американського конгресу «у захисті свободи та незалежності нашої країни».

«Ми домовилися з президентом Трампом обговорити на особистій зустрічі, які кроки можуть зробити світ справедливим та по-справжньому міцним», — написав він.

Трамп також підтвердив інформацію про телефонну розмову з Зеленським, що відбулася, і назвав її «дуже хорошою».

«Він привітав мене з дуже успішним Національним з’їздом Республіканської партії та висуненням кандидатом у президенти Сполучених Штатів від Республіканської партії. Він засудив жахливу спробу вбивства минулої суботи і зазначив, що американський народ об’єднується в дусі єдності в ці часи», — написав Трамп в соцмережі Truth Social.

Також він зазначив, що вдячний президенту Зеленському за те, що він звернувся до нього.

«Тому що я, як ваш наступний президент Сполучених Штатів, принесу мир у всьому світі і припиню війну, яка коштувала стільки життів і зруйнувала безліч безневинних сімей. Обидві сторони зможуть зібратися разом і домовитися про угоду, яка покладе край насильству і прокладе шлях до процвітання», — додав Трамп.

Що каже Зеленський про Трампа

Президент Володимир Зеленський прокоментував заяву екс-очільника США Дональда Трампа про його здатність зупинити війну в Україні за 24 години.

«Питання у тому, яка ціна і хто буде платити? Я не маю на увазі, що його (Трамп, — УНІАН) ідея у тому, щоб змусити нас платити. Але якщо він хоче зробити це протягом 24 годин, простий спосіб — це змусити нас заплатити», — обурився український лідер.

За його словами, він розуміє, що це означає — зупинити бої, віддати території та забути про санкції. 

Зеленський каже, що робота з Дональдом Трампом у разі його переобрання на посаду американського лідера буде «важкою роботою, але ми працьовиті».

В ексклюзивному інтерв’ю ВВС у Лондоні Зеленський наголосив, що готовий працювати з будь-ким, хто перебуває при владі в США.

«Можливо, він справді не розуміє, що відбувається в Україні, тому ми повинні працювати зі Сполученими Штатами», – додав Зеленський.

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *