Зеленський відреагував на обмовку Байдена, коли його назвали «Путіним»

Президент наголосив, що США надали велику допомогу Україні / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський відреагував на слова свого колеги Джо Байдена, коли той переплутав його з російським диктатором Володимиром Путіним, пише Politico. 

«Це була помилка. Сполучені Штати надали велику підтримку українцям — ми можемо забути деякі помилки», — зазначив український лідер після прибуття до Ірландії.

У виданні нагадали, що президент США, представляючи Зеленського перед виступом на саміті НАТО у Вашингтоні сказав: 

Відео дня

«Пані та панове, президент Путін».

Попри те, що політик швидко виправився, цей інцидент підвищує спекуляції щодо його придатності до роботи перед президентськими виборами у США, які відбудуться у листопаді. Водночас його суперник Дональд Трамп не пропустив можливість скористатися такою помилкою та висміяв її.

Візит Зеленського до Ірландії — що відомо

У Politico додали, що під час зустрічі з прем’єр-міністром Ірландії Саймоном Гаррісом Зеленський подякував його країні «за те, що вона прийняла багато українських біженців — ви були з нами з самого початку російського вторгнення».

У Guardian зазначили, що наступного тижня український президент вирушить до Великої Британії, аби приєднатися до засідання Європейського політичного співтовариства. 

«Зеленський намагається заручитися підтримкою західних країн на тлі запеклої російської кампанії бомбардувань і наземного наступу, які спричинили хаос по всій його країні — і, як повідомляється, стали найкривавішим періодом війни для самих московських військ», — пояснили у виданні. 

Як змінився Володимир Зеленський за час війни

Раніше видання Reuters з посиланням на неназваних посадовців з команди президента розповіло, що президент Володимир Зеленський не є толерантним до своїх підлеглих, які показують професійну непідготовленість.

«Якщо він побачить, що люди не підготовлені або суперечать один одному, він скаже: «Забирайтеся звідси. У мене немає на це часу», — зазначив член команди на умовах анонімності.

Також про зміни характеру президента України розповів і колишній міністр оборони Олексій Резніков. За його словами, Зеленський перебуває 24 години на добу в режимі стресу.

«Це безсонний режим. Це повсякденне життя президента — нестабільний сон. Це консультації вночі і звернення до парламентів, сенатів… незалежно від часу. Він перебуває в режимі стресу 24 години на добу, сім днів на тиждень — це нескінченний марафон», — зазначив Резніков. 

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *