Зеленський вирушить до Британії та Ірландії: у The Guardian дізналися цілі і дати

Зеленський їде до Британії та Ірландії / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський наступного тижня відвідає Велику Британію та Ірландію, повідомляє The Guardian із посиланням на джерело.

Зазначається, що Зеленський вирушить до Великої Британії наступного тижня, щоб 18 липня виступити перед європейськими лідерами в палаці Бленхейм. На зустрічі мають обговорити Україну, європейську безпеку і демократію.

Зазначається, що ця конференція — четверта зустріч Європейського політичного співтовариства. Цей колектив було засновано після повномасштабного вторгнення РФ в Україну в лютому 2022 року. Вважається «дітищем» президента Франції Еммануеля Макрона.

Відео дня

«Україна домінуватиме в пленарній дискусії з лідерами, яких потім запросять долучитися до трьох окремих робочих груп, присвячених питанням оборони та демократії, які включатимуть сесії з кризи дезінформації, енергетики та міграції», — пише The Guardian.

Також президент України здійснить свій перший візит до Ірландії вранці 20 липня для зустрічі з ірландським прем’єром Саймоном Гаррісом, пише видання.

Очікується, що Ірландія, яка вже давно дотримується політики військового нейтралітету, надасть велику підтримку зусиллям України щодо повернення додому близько 20 000 дітей.

Нагадаємо, 11 липня відбулася зустріч президента України Володимира Зеленського та президента США Джо Байдена, під час якої Байден оголосив новий пакет допомоги Україні.

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *