Зеленський висловився про візит Путіна в Азербайджан: про що міг говорити «старий дід»

Володимир Зеленський висловився про візит диктатора в Азербайджан / колаж з фото УНІАН та скріншоту

Президент України Володимир Зеленський заявив, що російський диктатор Володимир Путін під час свого візиту до Азербайджану міг обговорювати й інші питання, окрім постачання російського газу в Азербайджан.

«Про що говорив старий дід в Азербайджані, мені невідомо. Невпевнений, що про газ. Я думаю, що є інші питання», — сказав президент України Володимир Зеленський під час прес-конференції. Він також наголосив, що договір з Росією про транзит російського газу Україна продовжувати не буде.

«Договір ніхто з Росією продовжувати не буде. На цьому поставлена крапка. Що стосується транзиту газу від інших компаній. Якщо буде продовжуватись запит деяких наших європейських колег, ми всі будемо розглядати їх прохання», — додав Зеленський.

Відео дня

Транзит газу з Азербайджану через Україну

3 липня президент Володимир Зеленський заявив, що розглядалися альтернативні кроки використання української труби, якою постачається російський газ в Європу, після закінчення транзитної угоди з Росією. Зокрема, однією з пропозицій була заміна російського газу азербайджанським.

18 серпня вперше від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну до Азербайджану прибув російський диктатор Володимир Путін. Тоді повідомлялося, що одним із пунктів порядку денного двосторонньої зустрічі було постачання російського газу в Азербайджан в обмін на збільшення обсягів експорту азербайджанського газу в Європу. Це, фактично, відкрите обговорення можливого обходу санкцій проти нафтогазової галузі РФ.

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *