Зеленський вперше підтвердив присутність ЗСУ у Курській області

Фото: президент Володимир Зеленський (GettyImagеs) Автор: Наталія Кава

Президент Володимир Зеленський офіційно підтвердив, що Збройні сили України проводять операцію у Курській області, що в Росії.

Як повідомляє РБК-Україна, про це він заявив у своєму Telegram-каналі.

За словами президента, сьогодні, 12 серпня, було проведено засідання Ставки верховного головнокомандувача. Під час засідання було заслухано доповідь головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського щодо проведення операції українськими бійцями спецоперації у Курській області, що в Росії.

«Вдячні всім солдатам і командирам за стійкість та рішучі дії. Серед іншого доручили міністру внутрішніх справ, іншим урядовцям, СБУ підготувати гуманітарний план для території проведення операції», — сказав Зеленський після доповіді.

Також було заслухано доповідь економічного блоку. Перша віцепремʼєр Юлія Свириденко доповіла про збільшення частки українського виробництва в державних закупівлях. А також про підготовку від Кабміну тривалих контрактів для українських підприємств.

Зеленський під час Ставки дав доручення низці відомстві — Координаційному штабу, ГУР, СБУ та МВС – щодо підготовки стратегії повернення українців людей з російського полону. А Міністерству оборони та дипломатам — представити перелік необхідних дій з нашого боку, щоб отримати від партнерів дозвіл на використання далекобійної зброї для захисту нашої території.

Бої у Курській області

Минулого тижня у Росії повідомили про те, що нібито українські війська прорвали кордон з РФ у Курській області. Там вже майже тиждень точаться бої, а українські війська вже нібито контролюють 28 населених пунктів.

До цього часу українське військове командування не коментувало події у Курській області. Раніше Зеленський лише заявляв, що українські військові «відтискають війну» на територію агресора.

Детальніше про те, що відбувається у прикордонних районах РФ читайте в нашому матеріалі «Стиль Сирського. Як «Курський прорив» може посилити переговорні позиції України».

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *