Зеленський у Вашингтоні закликав зняти всі обмеження на удари по території РФ

Володимир Зеленський, фото: Getty Images

Президент Володимир Зеленський висловив сподівання, що США знімуть всі обмеження щодо ударів по території РФ і це дозволить захистити українські міста від ударів керованими авіабомбами.

Деталі: Зеленський наголосив на потребі американського лідерства, яке не вичікує, а діє зараз.

Він навів приклад нового російського наступу у Харківській області, який захлинувся завдяки дозволу США для ЗСУ завдавати ударів у відповідь західною зброєю по військових цілях у Росії.

За його словами, це рішення здатне принести негайний результат, і Україна чекає на цей крок.

Пряма мова: «Уявіть, як багато ми зможемо досягти, коли всі обмеження будуть зняті. Так само ми зможемо захистити наші міста від російських керованих авіабомб, якщо американське керівництво зробить крок назустріч і дозволить нам знищувати російські військові літаки на своїх базах.

І ми можемо значно обмежити дії Росії на півдні України і витіснити звідти окупанта, якщо американське керівництво допоможе нам з необхідними можливостями для нанесення глибоких ударів по російським військовим і логістиці в нашому Криму».

Передісторія:

  • Президент Джо Байден після надання обмеженого дозволу Україні використовувати американську зброю для ударів по території Росії висловив опозицію потенційним ударам зброєю США вглибині російської території.
  • При цьому Київ хоче домовитись про розширення сфери дії цього дозволу.

www.pravda.com.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *