Зеленський заявив, що обмеження дальності ударів по РФ західною зброєю не повинно бути

Ентоні Блінкеном, Володимир Зеленський, Девід Леммі, фото: ОП

Президент Володимир Зеленський на пресконференції з президентом Литви Гітанасом Науседою у четвер розповів, що на зустрічі з главами дипломатії США та Великої Британії у середу виклав їм дуже «пряме і детальне» бачення того, яке зняття обмежень на далекобійні удари по Росії необхідне Україні.

Пряма мова Зеленського: «Затягування цього процесу (щодо використання нами відповідної зброї) призводить до того, що Росія займається переміщенням цих військових цілей глибше на територію Росії».

Деталі: За його словами, Україна на цій зустрічі щодо далекобійної зброї була «дуже підготовлена, дуже переконлива і дуже детальна». І партнери, «всі деталі, сигнали від мене особисто сприймали».

Зеленський зазначив, «якщо знімаються обмеження партнерами, то дуже хотілось би, щоб це була стратегія перемоги України, а не політична стратегія».

Пряма мова Зеленського: «Знімати обмеження – значить знімати обмеження. А якщо буде запропоновано зняття обмежень на відповідну дальність, до якої ворог вже застосував свої військові цілі, як я сказав, то це тоді виключно політичне рішення, щоби зняти той тиск від партнерів інших країн і від України, і від журналістів на країни, які мають це рішення прийняти», – відзначив президент.

Він наголосив, що Україні необхідно так застосовувати західну зброю, аби збивати військові цілі. 

«Якщо знімається обмеження на якусь зброю, до якої немає ракет – це не зняття обмежень. Це інший вид, як не давати позитивного рішення щодо застосування відповідної зброї», – резюмував Зеленський, додавши, що був у цьому «дуже прямий вчора» у розмові з партнерами.

Нагадаємо:

  • За даними видання Politico, Білий дім фіналізує роботу над планом послаблення обмежень на використання Україною зброї, наданої США, для завдання ударів по російській території.
  • Видання The Guardian повідомляло, що Велика Британія вже ухвалила рішення дозволити Україні використовувати крилаті ракети Storm Shadow по цілях на території Росії.

www.pravda.com.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *