ЗМІ написали про викид радіації на Ростовській АЕС: у ГУР відреагували

Фото: Андрій Юсов, представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України (Віталій Носач, РБК-Україна) Автор: Наталія Кава

Українська розвідка слідкує за ситуацією на Ростовській АЕС. Однак всі заяви росіян потребують детальної перевірки.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов, повідомляє РБК-Україна з посиланням на ефір телемарафону.

Що передувало

19 липня у ЗМІ та соціальних мережах почала поширюватись інформація щодо того, що у Росії стався викид радіації після аварії на Ростовській АЕС. Однак офіційного підтвердження цьому немає.

Зокрема, російські Telegram-канали заявляють, що на Ростовській АЕС нібито не локалізували аварійне скидання радіоактивної води. Через це «йде постійний витік радіації». Влада Ростовської області заявляє, що АЕС працює штатно, а всі повідомлення про поломки та витік — фейки

Кремль також заперечує факт поломки на АЕС. Водночас у південних регіонах РФ та у тимчасового окупованому Криму було запроваджено графіки відключення електроенергії.

Реакція ГУР

За словами Юсова, за інформацією, яка поширюється у російських соціальних мережах уважно стежать. Однак всі дані потребують ретельної перевірки.

«Звичайно, всі українці і ми з вами з нетерпінням чекаємо на добрі новини що там іще буде палати на території РФ. Але перевіряємо, стежимо. Ну зрозуміло, що ті інформації, які поширюються із російських пабліків, — треба дуже уважно до цього ставитися і ділити на кілька порядків», — розповів Юсов.

Він нагадав, що Росія — є закритою державою і там досить часто замовчують дані про техногенні проблеми. Прикладом тому він згадав Чорнобиль і замовчування аварії на ЧАЕС.

«Виключати проблеми такого порядку ми не можемо і говорити повністю сьогодні що «це не так» — немає для цього підстав. Перевіряти повинні. Те, що режим Путіна може приховувати правду від власних громадян, від міжнародної спільноти про якісь серйозні проблеми в енергетичній сфері — так, може. Така природа диктатури, але правду все одно ми дізнаємося», — підкреслив Юсов.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна писало про те, що у роботі Ростовської атомної електростанції, що у Росії, стався збій. Це призвело до відключень електроенергії у низці населених пунктів Росії, а також на окупованому півострові Крим.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *