ЗМІ: США вагаються через застосування ЗСУ їхньої зброї у Курській області

Фото: Getty Images

США поки що вважають несподіване вторгнення України в Курську область Росії захисним кроком, що дозволяє Києву використовувати американську техніку, але вони висловили занепокоєння з приводу потенційних ускладнень у міру того, як українські війська просуваються вглиб російської території.

Деталі: Американські офіційні особи заявили, що головні цілі Києва залишаються незрозумілими.

«Це ускладнює політику тим більше, чим більше вони просуваються в Росію без визначених умов», – сказав американський посадовець на умовах анонімності.

За його словами, якщо Україна почне захоплювати села та інші невійськові об’єкти, використовуючи американську зброю і техніку, це може викликати питання про те, чи перебуває вона в рамках обмежень, накладених Вашингтоном.

Інший посадовець розповів, що політика Вашингтона у сфері озброєнь не розрахована на те, що Україна вторгнеться в Росію, хоча технічно Київ дотримується цих обмежень. Як наслідок, за його словами, адміністрація президента Джо Байдена не зайняла сильної публічної позиції на підтримку чи засудження цієї операції.

Було незрозуміло, яка саме зброя чи техніка американського виробництва була використана під час вторгнення.

Адміністрація працює над тим, щоб визначити, які насправді цілі переслідує Україна у своєму наступі, який, за словами американських посадовців, застав Вашингтон зненацька.

Один посадовець сказав, що розвідка вказує на принаймні деяке переміщення російських військ з Харківської області в напрямку Курської області.

«Ми матимемо чіткішу картину в найближчі тижні», – сказав один посадовець.

Президент США Джо Байден у своїх перших коментарях щодо наступу України у Курській області назвав операцію «реальною дилемою» для лідера Кремля Владіміра Путіна.

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель після розмови із главою МЗС Дмитром Кулебою про наступ України у Курській області заявив, що ЄС повністю підтримує боротьбу українського народу.

www.pravda.com.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *