Знесення «Садиби Зеленських»: під КМДА відбулась акція протесту

Відео Близько тисячі людей увечері 20 липня зібралися під Київською міською держадміністрацією на акцію протесту проти знесення історичної будівлі «Садиби Зеленських» на вулиці Кониського, 22.

Про це з посиланням на Суспільне повідомляє Укрінформ.

"Люди зібралися на сходинках із плакатами та зображеннями історичних будинків, знищених під час того, як Віталій Кличко обіймає посаду мера Києва", — йдеться в повідомленні.

Серед організаторів акції, зокрема, простір "Цегла", ГО "Екопарк Осокорки", "Мапа реновації".

Протестувальники скандували: "Досить нищити наше місто", "Досить руйнувати Київ", "Ні свавіллю Київради", "Новий мурашник не наблизить перемогу", "Мене вбив Тургенєв" тощо.

Активісти стверджують, що на місці знесеної будівлі хочуть звести житловий комплекс "Тургеневъ".

Після мітингу його учасники вирушили до знищеної пам'ятки на Кониського, 22.

Як повідомляв Укрінформ, Департамент охорони культурної спадщини Київської міської державної адміністрації вимагає від правоохоронних органів належного реагування на знесення "Садиби Зеленських" і притягнення винних до відповідальності.

"Садиба Зеленських" — це дерев'яна, обкладена цеглою будівля, зведена у 1890 році на замовлення купця Василя Маліна. З 1911 по 1915 роки тут проживала сім'я заможних міщан Зеленських. Споруду почали розбирати у 2021 році, але завдяки суспільному розголосу тоді роботи припинились.

Фото: Cуспільне/Вікторія Мурована

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *