Зниження мобілізаційного віку до 18 років: Стефанчук відповів, чи є такі ініціативи у Раді

Стефанчук відповів, чи розглядає Рада зниження мобілізаційного віку / УНІАН | Надя Пришляк

Станом на зараз в парламенті не зареєстровано законодавчих ініціатив, які спрямовані на зниження віку з якого буде здійснюватися мобілізація.

Про це сказав голова Верховної Ради України  Руслан Стефанчук, відповідаючи на запитання УНІАН з приводу розмов партнерів щодо зниження мобілізаційного віку до 18 років.

«Станом на зараз жодних якихось офіційних заяв, повідомлень, звернень, пропозицій до українського парламенту в межах суб’єктів законодавчої ініціативи не надходило», — підкреслив він.

Відео дня

Стефанчук наголосив, що дуже добре усвідомлює, що війна «це страшна математика». «Це математика часу, зброї, фінансів і, на жаль, це страшна математика людського ресурсу», — додав він.

Він нагадав, що ВР ухвалила законодавчі акти, щоб зробити справедливою мобілізацію і щоб людей перестали «хапати на вулиці».

Стефанчук про зниження мобілізаційного віку

Мобілізація в Україні — останні новини

Як повідомляв УНІАН, нещодавно парламент знизив призовний вік в Україні знизили до 25 років. До досягнення цього віку громадянина не можуть мобілізувати.

Військовозобов’язана людина з 18 до 25 років зобов’язана стати на військовий облік за місцем проживання або перебування. Для громадян молодше 25 років військово-обліковим документом є приписне, а не військовий квиток.

Політики зазначають, що нерідко партнери під час розмов зазначають про необхідність зниження мобілізаційного віку, бо в Україні йде війна і потрібні люди для її захисту.

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *