Зв’язок під час відключень світла: у двох громадах Закарпаття оператори встановлять базові станції

Базові станції мобільного зв’язку планують встановити у двох громадах Тячівщини на Закарпатті, щоб мати зв'язок під час тривалих відключень електроенергії.

Про це повідомляє у Фейсбуці Закарпатська ОВА, передає Укрінформ.

«Енергетики застерігають, що тривалі відключення електроенергії можуть знову повернутися восени та взимку. До цього часу потрібно підсилити громади, зокрема й гірські, щоб люди не залишалися без доступу до мобільного зв’язку та інтернету під час вимушених вимкнень», – зазначив заступник начальника Закарпатської ОВА Олександр Пацкан.

Зокрема, він повідомив, що підготовчі роботи до встановлення базових станцій уже тривають у Нересницькій та Углянській громадах на Тячівщині. Окремі населені пункти тут досі не мали не лише якісного покриття, а й загалом доступу до мобільного зв’язку.

Відтак, депутати місцевих рад виділили земельні ділянки, щоб один із операторів мобільного зв'язку в Україні (йдеться про Київстар — ред.) розмістив необхідне устаткування та потужні альтернативні джерела енергії, які зможуть забезпечити роботу станцій під час можливих відключень.

Пацкан зазначив, що також у перспективі – встановлення базових станцій і в інших громадах, щоб їхні мешканці завжди залишалися на зв’язку.

Як повідомлялося, протягом шести місяців цього року мобільні оператори встановили майже 2300 нових базових станцій у більш як 300 населених пунктах.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *