Звинувачують в тероризмі та роботі на розвідку РФ: у Польщі судитимуть двох «вагнерівців»

“Вагнерівці” в Малі / AP

Підозрювані вели пропагандистську діяльність, спрямовану на дестабілізацію політичної ситуації в Польщі.

У польському Кракові судитимуть двох росіян, яких звинувачують в роботі на іноземну розвідку та в участі у міжнародному збройному угрупованні.

Про це повідомляє RMF24.

Зазначається, що чоловіки Олексій Т. і Андрій Г., звинувачують у діяльності на користь іноземної розвідки, а також в участі в міжнародному збройному обʼєднанні, мета якого — вчинення злочинів терористичного характеру.

Перше судове засідання відбудеться 9 вересня.

Як пояснили у польській прокуратурі, фігуранти вербували в країні до військової служби найманців ПВК «Вагнера».

«З цією метою вони розклеїли на території Кракова та Варшави щонайменше кілька сотень так званих вербувальних наліпок, які дозволяли встановити безпосередній контакт з подальшими особами, відповідальними за вербування та організацію», — йдеться в повідомленні.

Крім росіян підозрюють у діяльності на користь розвідки РФ шляхом ведення гібридної війнию. Повідомляється, що вони вели пропагандистську діяльність, спрямовану на дестабілізацію політичної ситуації в Польщі.

Також ми писали, що на Черкащині судитимуть місцевого жителя, якого звинувачують у поширенні інформації про розташування українських військових та виправдовуванні нападу Росії на Україну.

tsn.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *