«Звучить як запрошення»: глава МЗС Литви закликав збивати російські ракети та дрони над країнами НАТО

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс / Фото: Associated Press

Ландсбергіс закликав надіслати Росії чіткий сигнал, що якщо дрони та ракетище раз перетнуть повітряний простір НАТО, їх буде збито.

Російські ракети вже не вперше порушують повітряний простір Польщі і якщо це трапиться ще раз, то їх потрібно збивати.

Про це заявив міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс в ефірі американського телеканалу Fox News.

«Ми маємо змінити нашу позицію, маємо змінити те, як ми поводимося. Потрібно надіслати (Росії. – Ред.) чіткий меседж, що якщо це станеться знову, ракети чи безпілотники будуть збиті», – сказав Ландсбергіс.

Він нагадав, що уже було кілька випадків порушення повітряного простору НАТО – у Румунії і Польщі.

«Один раз – це помилка, але якщо ми дозволяємо цьому відбуватись, це звучить як запрошення», – наголосив глава МЗС Литви.

Нагадаємо, що вранці 24 березня російська ракета під час масованої атаки РФ на Україну перетнула кордон Польщі. Це сталося поблизу селища Осердув (Люблінське воєводство), ракета пробула у повітряному просторі Польщі 39 секунд. Через це Польща піднімала в повітря винищувачі F-16, проте збивати ракету не стала. Ракета повернулася у повітряний прострі України.

Радник міністра оборони Польщі Мечислав Бєнєка прокоментував, що польська авіація могла б збити ціль, за умови, що вона б залетіла углиб країни.

ТСН.ua зібрав усе, що відомо про інцидент з російською ракетою у Польщі та аналогічними випадками, які траплялися за 2 роки повномасштабної війни.

tsn.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *