8500 гривень штрафу за пропозицію хабаря — таке покарання обрав суд для водія з Вінниці

Вінницький міський суд визнав винним 54-річного чоловіка, який порушивши правила дорожнього руху, пропонував патрульному хабар у розмірі 200 гривень. Про це інформують у прес-службі суду.

У ході судового засідання було встановлено, що в середині квітня 2019 року поліціянти зупинили водія, який здійснював маневри по вулиці Князів , що у місті Вінниця, без попереджувальних сигналів при початку руху та при зміні його напрямку. Аби уникнути відповідальності, чоловік запропонував патрульним 200 гривень.

Зазначається, що обвинувачений визнав повністю свою вину, розкаявся та просив суд суворо його не карати.

У прес-службі Вінницького міського суду повідомляють, що при обранні виду та міри покарання обвинуваченому, суд взяв до уваги характер та ступінь суспільної небезпеки вчиненого злочину, що відноситься до категорії злочинів середньої тяжкості, особу обвинуваченого, що вперше притягується до кримінальної відповідальності, позитивно характеризується, суд також врахував його поважний вік, стан здоров’я, сімейні обставини, а саме те, що на його утриманні перебуває неповнолітня дитина.

У результаті обвинуваченому призначено штраф у розмірі 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян – 8500 тисяч гривень.

(Еще нет голосов, оставьте первым)