Атака на Москву: що могло зазнати уражень на аеродромі «Жуковський»

Мапа атак України по НПЗ та аеродромах у тилу РФ за серпень 2024 року / Колаж: ТСН

Ми дедалі більше наближаємося до Москви.

Сьогодні, 10 вересня, безпілотниками було атаковано російський аеродром «Жуковський». Це найпотужніший випробувально-дослідницький центр Росії.

Про це сказав авіаційний експерт, аналітик Костянтин Криволап в ефірі NV.

Деталі

За його словами, в межах об'єкта розташовані два потужні науково-дослідницькі центри:

  • ЦАГІ (Центральний аерогідродинамічний інститут), в якому тільки 60 аеродинамічних труб для продувки різних моделей на різних швидкостях у різних умовах.
  • Льотно-дослідницький інститут, де проходить випробування вся авіаційна техніка, всі літаки, які розробляються, всі двигуни там продуваються, які потім застосовуватимуться в російській армії або в цивільній чи транспортній авіації.

Як акцентував експерт, Жуковське є невеликим містечком, в якому близько 100 тисяч населення. Але зараз там розташоване майже все, що пов’язано з космосом: підприємства «Енергія», «Сатурн», «Молнія».

«Цей об'єкт мав бути достатньо сильно захищений засобами ППО, та все свідчить про те, що він серйозно уражений. Водночас треба дочекатися супутникових знімків», – зауважив авіаексперт.

Крім цього, були уражені об’єкти енергетичної інфраструктури, підстанції тощо. Головне –, це «звуковий супровід» того, що є в російських пабліках стосовно цих уражень.

«Вони неочікувано зрозуміли, що війна прийшла до них. Якщо на Курщині війна почалася 6 серпня, то для москвичів вона почалася з попередньої атаки. Вони розуміють, що війна може бути і у них. Починають розуміти, що ми відчували, коли почалася війна», – зазначив Криволап.

Нагадаємо, пекельна нічка в Підмосков’ї – 144 безпілотники в ніч проти 10 вересня надіслали полум’яний привіт нашим сусідам. Такі дані називає Z-влада, яка завжди звітує про «ефективну роботу ППО». Однак на території російських аеропортів спостерігали видовищне «фаєр-шоу». Мер Москви Собянін також «збивав» безпілотники.

tsn.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *