Більшість киян підтримують збільшення кількості нескошених ділянок

Опитування Понад 60% киян вважають, що у столиці потрібно збільшити кількість ділянок, різнотравʼя на яких не буде скошуватися.

Як повідомляє Київська міська державна адміністрація, про це свідчать результати опитування, проведеного у застосунку "Київ цифровий", передає Укрінформ.

Згідно з результатами опитування, більшість респондентів (66%) виступає за збільшення в місті кількості ділянок без скошування, часто відвідує парки та сквери столиці (22,1% – щодня, 42,8% – мінімум 1-2 рази на тиждень) та перевіряє якість повітря, коли бачить новини про погіршення його стану (42,1%).

Водночас голоси тих, хто задоволений та не задоволений станом зелених зон у столиці, розділилися майже порівну: 37,4% – задоволені, 37,7% – ні, 24,9% – складно визначитися.

Директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний зазначив, що особливо важливо було дізнатися думку киян щодо відмови від скошування на окремих ділянках.

«Зважаючи на те, що переважна більшість опитаних підтримує ідею масштабування експерименту, ми обов’язково збільшимо кількість ділянок природного зростання різнотрав’я в столиці. Про конкретні рішення повідомимо окремо», – сказав Возний.

Опитування містило й форму для пропозицій щодо розвитку зелених зон Києва. У КМДА запевнили, що всі пропозиції будуть опрацьовані та обов’язково взяті до уваги.

В опитуванні у застосунку "Київ Цифровий" взяли участь близько 40 тисяч киян.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві почали оброблення ділянок, на яких виявили амброзію.

Фото ілюстративне

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *