Боррель: Євросоюз буде підтримувати Україну незалежно від позиції США

Боррель. Ілюстративне фото: Getty Images

Глава європейської дипломатії Жозеп Боррель заявив, що Європейський Союз продовжить підтримувати Україну у протистоянні російській агресії незалежно від позиції нової адміністрації президента США.

Пряма мова Борреля: «Я не знаю, що буде чи не буде робити американська адміністрація.

Поки що дозвольте мені сказати, що на цей час підтримка від Європейського Союзу — військова, цивільна, економічна, фінансова й гуманітарна — є більшою за (допомогу – ред.) від США.

Більше 100 мільярдів євро – це рахунок, який ми сплатили. Серед цього, 45 мільярдів євро військової підтримки. Безумовно, це менше, ніж від США, але це також доволі важлива цифра».

Деталі: Він нагадав, що на початку війни ніхто не очікував, що Україна чинитиме спротив, адже Росія була четвертою країною світу за обсягом військових витрат, в той час як Україна знаходилася на 35-му місці.

Пряма мова Борреля: «Тож різниця між військовими спроможностями Росії й України була неймовірною.

Той факт, що Україна чинила спротив, було свого року дивом. На початку, пам’ятаєте, що ми пропонували Україні? Шоломи! Зараз ми пропонуємо F-16, і у цьому є певна різниця.

Одна річ для мене є очевидною: поки Україна буде чинити спротив, ми маємо її підтримувати. Інакше ми зробимо історичну помилку».

Нагадаємо: Наприкінці серпня Боррель після масованої російської атаки РФ по Україні знову закликав зняти обмеження на використання західної зброї для ударів по військових цілях Росії.

www.pravda.com.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *