Будинки Вінниці розмалюють муралами: триває прийом заявок на резиденцію «VIN-ART-CITY»

Цього літа Вінниця поповниться новими муралами – у місті стартував прийом заявок від художників на резиденцію  мурал–арту «VIN-ART-CITY».

Резиденція мурал – арту «VIN-ART-CITY» була створена з метою формування креативного міського середовища, туристично привабливого іміджу міста, активізації безпосередньої участі вінничан у мистецькому перетворенні міського простору.

До 28 червня художники як вінницькі, так і з інших міст, можуть подавати свої заявки на участь у резиденції. Для цього необхідно надати розроблений проект мурал-арту – разом із кольоровим ескізом та коротким описом втілення проекту. Також необхідно зазначити який ресурс необхідно задіяти для виконання проекту. Розмір малюнка на будівлі має становити 10х15 метрів.

Звісно, художник також має подати своє резюме – паспортні дані, досвід роботи у визначеному напрямку мистецтва та приклади раніше створених робіт.

Наступний етап резиденції –  відбірковий, який триватиме протягом 28 – 29 червня. Фахове журі з числа художників, архітекторів та мистецтвознавців за цей час має розглянути подані заявки та визначити переможців. Організатори 29 червня мають повідомити імена переможців та надіслати запрошення фіналістам для реалізації проекту.

Після цього розпочнеться етап реалізації проектів – художникам-фіналістам надаються матеріали для реалізації  їх мурал–арт проектів у Вінниця на визначених площинах. Які це будуть будівлі – визначають департамент міського господарства та департамент архітектури і містобудування Вінницької міськради. Вони ж до 30 червня забезпечують підготовку стін – шпаклювання та інші підготовчі роботи у разі необхідності – та послуги автовишки на період реалізації мурал-арт проектів.

Художникам з інших міст за рахунок організаторів будуть створені всі необхідні умови для творчості та проживання їх у Вінниці. Реалізувати проект художники мають протягом літа – до кінця серпня.

Заявки  та документи для участі приймаються на електронну адресу конкурсу: vinmural@gmail.com  та на паперових носіях на  поштову адресу: департамент культури Вінницької міської ради, м. Вінниці вул.Соборна, 59, 21050.

Зразок заявки:

ЗАЯВКА на участь

резиденції мурал–арту «VIN-ART-CITY» у м.Вінниці

1. Країна 2. Місто (селище) 3. ПІБ художника 4. Короткий опис проекту мурал-арту (назва проекту, концепція) 5. Повна поштова адреса 6. Електронна пошта @ 7. Контактний номер телефону + ( )

8. Web-сайт http://

Організатори: департамент культури міської ради; департамент архітектури та містобудування міської ради; департамент міського господарства міської ради; департамент житлового господарства міської ради; департамент комунального господарства та благоустрою міської ради; департамент у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю міської ради; департамент інформаційних технологій міської ради; відділ у справах молоді та туризму міської ради; КЗ «Центр концертних та фестивальних програм»; ВОГО «Лабораторія актуальної творчості»;      БФ «Подільська громада».

(Еще нет голосов, оставьте первым)