Чоловік підпалив себе біля суду, де відбувається процес у справі Трампа: фото


Чоловік підпалив себе біля суду, де відбувається процес у справі Трампа: фото

Поліція ідентифікувала чоловіка, який намагався вчинити самоспалення, та називає його прихильником теорії змови.

У п’ятницю, 19 квітня, чоловік з невідомої причини підпалив себе перед будівлею Манхеттенського суду в Нью-Йорку, де відбувається історичний судовий процес у справі  Дональда Трампа про приховування грошових виплат порноактрисі.

Про це повідомляє Reuters. 

Чоловік горів кілька хвилин перед телекамерами, які були встановлені біля будівлі суду, де проходить перший в історії кримінальний процес над колишнім президентом США.

«Я бачу повністю обвуглену людину», — сказав в ефірі репортер CNN.

Офіційні особи заявили, що чоловік вижив і перебуває в місцевій лікарні в критичному стані.

Свідки розповіли, що чоловік витягнув брошури з рюкзака та підкинув їх у повітря, а потім облив себе рідиною та підпалив. Одна з цих брошур містила посилання на “злісних мільярдерів”, але в тих частинах, які побачив свідок Reuters, Трамп не згадувався.

Департамент поліції Нью-Йорка заявив, що чоловік, якого вони ідентифікували як Макса Аззарелло з Сент-Августина (штат Флорида) схоже, не мав на меті звинувачувати Трампа чи інших учасників процесу.

«Зараз ми називаємо його прихильником теорії змови і виходимо з цього», — сказав на пресконференції Тарік Шеппард, заступник комісара Департаменту поліції.

В опублікованому раніше онлайн-маніфесті Макс Аззарелло повідомив, що підпалить себе і вибачився перед друзями та свідками. Пост попереджає про “апокаліптичний фашистський переворот” і критикує криптовалюту та американських політиків, але не виділяє Трампа окремо.

«Він горів досить довго. Це було досить жахливо «, — сказав журналістам один зі свідків, який відмовився назвати своє ім'я. 

За словами очевидця Reuters, незабаром після інциденту на площі відчувався запах диму, і поліцейський розпилив вогнегасник на землю. Було видно тліючий рюкзак і газовий балончик.

Шокувальний інцидент трапився після того, як суд Манхеттена завершив формування складу   присяжних для судового розгляду. У судовому процесі Дональда Трампа звинувачують у виплаті 130 000 доларів за мовчання колишньої порноактриси Стормі Деніелс про її стосунки з ним перед виборами 2016 року.

Трампу, який не визнав себе винним за всіма звинуваченнями, загрожує максимум 4 роки в'язниці, якщо його визнають винним. За рішенням суду, судовий процес може тривати до восьми тижнів після завершення відбору присяжних.

Нагадаємо, у лютому цього року американський військовий здійснив самоспалення перед посольством Ізраїлю в США.

tsn.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *