Головним завданням пропагандистів РФ перед «виборами» на ТОТ був пошук колаборантів — експерт

Пропагандистська кампанія під час псевдовиборів президента РФ на тимчасово окупованих територіях України мала три цілі — пошук колаборантів, примус місцевих до лояльності та виявлення противників голосування.

Про це заявив регіональний координатор Національної платформи стійкості та згуртованості в Херсонській області Дементій Бєлий на пресконференції «Псевдовибори РФ на тимчасово окупованих територіях: впровадження політики спроби анексії всупереч міжнародній безпеці та міжнародному праву. Ключові наслідки» у Медіацентрі Україна–Укрінформ, передає кореспондент агентства.

Аналітики дійшли висновку, що пропагандистська кампанія росіян у захоплених регіонах першочергово була спрямована на пошук нових колаборантів серед тамтешніх жителів.

«Перше й найголовніше завдання пропагандистів — це створення резерву колаборантів із місцевого населення, які будуть співпрацювати з окупаційною владою та виконуватимуть різні завдання. Із цим вони впоралися», — наголосив Бєлий.

Головним завданням пропагандистів РФ перед «виборами» на ТОТ був пошук колаборантів - експерт

Іншою метою окупантів, за його словами, є досягнення лояльності з боку місцевих. Як він зазначив, для росіян було важливо, щоб українці на окупованих територіях сказали, що підтримують псевдовибори.

«На тимчасово окупованих територіях активно розповсюджують фейки про те, що всі, хто брав участь у голосуванні, є державними зрадниками. З боку України важливо пояснити людям, що це не так, що вони лише стали жертвами примусу», — закцентував спікер.

По-третє, на переконання дослідника, «вибори» стали черговою фільтраційною кампанією. Бєлий зазначив: росіяни відстежували всіх, хто не приходив на голосування, визначаючи у такий спосіб не прихильних до влади жителів.

Як повідомляв Укрінформ, Європейський Союз засудив проведення псевдовиборів президента РФ, зокрема на тимчасово окупованих українських територіях, та не визнаватиме їхні результати.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *