Google Pixel 9a вийде раніше, ніж зазвичай: яким буде «народний» смартфон

Google Pixel 9a отримає ранній запуск і 7 років оновлень ОС / Джерело: OnLeaks

Цієї весни Google має представити нове покоління «народної» лінійки смартфонів Pixel A. Зазвичай вони виходять у травні, але цього разу графік зміститься на два місяці раніше, ніж зазвичай – на середину березня 2025 року.

Про це повідомляє Android Headlines. Згідно з інформацією з джерел, березень стане місяцем релізу всіх нових пристроїв Pixel А-серії. Наприклад, Pixel 10a теж очікується в березні (2026 року).

Лінійка флагманських Pixel 10 також з’явиться у продажу раніше – у серпні, як і цього року. До цього всі нові Pixel компанія анонсувала в жовтні. Джерела також стверджують, що Google випустить стабільну версію Android 16 до середини літа 2025 року.

Відео дня

Що стосується Pixel 9a, то нещодавно в мережі з’явилися якісні зображення смартфона. Однією з головних змін дизайну в смартфоні стане новий блок камер, який тепер виглядає майже врівень із задньою панеллю. Ще одна річ, яку ви помітите – рамка екрана доволі товста.

Google Pixel 9a вийде раніше, ніж зазвичай: яким буде "народний" смартфон

Google Pixel 9a  /  © OnLeaks

Google Pixel 9a вийде раніше, ніж зазвичай: яким буде "народний" смартфон

Google Pixel 9a  /  © OnLeaks

Google Pixel 9a вийде раніше, ніж зазвичай: яким буде "народний" смартфон

Google Pixel 9a  /  © OnLeaks

У плані технічних характеристик очікується, що Pixel 9a отримав процесор Tensor G4, екран 6,1 дюйма, 8/128 ГБ і 8/256 ГБ і батарею трохи більшу, ніж у 8а. Спочатку він працюватиме на Android 15 і отримає 7 років оновлень, що зробить його найбільш «довгоживучим» серед останніх Pixel.

Нагадаємо, цього року до серії Pixel 9 увійшло відразу чотири смартфони: звичайний Pixel 9, просунута модель Pixel 9 Pro, убер-флагман Pixel 9 Pro XL, а також складаний Pro Fold. Усі пристрої отримали круті камери, потужний чип із ШІ та підтримку супутникового зв’язку.

А найближчим часом почнуть виходити флагманські телефони на Snapdragon 8 Gen 4 і Dimensity 9400. Вони обидва принесуть помітне поліпшення показників енергоспоживання і продуктивності, але виявляться набагато дорожчими за своїх попередників і призведуть до подорожчання Android-смартфонів.

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *