Із трьох громад Харківщини через обстріли евакуювали майже тисячу цивільних

Фото, відео У Харківській області із Циркунівської, Липецької та Вовчанської територіальних громад евакуйовані вже 970 людей.

Про це Національна поліція повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Зокрема, із Циркунівської громади вивезені 299 громадян, із Липецької — 183, із Вовчанської — 441.

Як зауважили в Нацполіції, росіяни спрямовують свою зброю проти цивільного населення регіону. Люди потерпають від постійних обстрілів. На цей час низка прикордонних населених пунктів є фактично непридатними для життя.

Відео: Офіційний канал Національної поліції України

Поліцейські евакуаційні екіпажі працюють у надважких умовах, адже загарбники значно посилили бомбардування прифронтових районів.

Так, станом на 12:00 суботи зафіксовані 12 влучань керованих бомб ворога по місту Вовчанськ та його околицях. Решта населених пунктів прикордоння також постійно зазнають артилерійських, ракетних і бомбових ударів.

«Попри це, поліцейські Харківщини продовжують виконувати свій обов’язок та надавати допомогу тим, хто її потребує», — додали в Нацполіції.

Як повідомляв Укрінформ, близько 5:00 10 травня російські війська спробували прорвати лінію оборони на Вовчанському напрямку, але безуспішно, тривали бої різної інтенсивності. Для посилення оборони на цій ділянці фронту були спрямовані резервні підрозділи.

Через масований ворожий обстріл почалася евакуація населення з Вовчанська та навколишніх населених пунктів Харківської області.

Станом на 11 травня тривають оборонні бої проти спроб російських загарбників іти в наступ та просуватися вглиб території України на напрямках Липців і Вовчанська Харківської області, ведуться контрударні заходи.

Фото: Нацполіція

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *