Журналісти назвали 5 фішок, які iPhone 16 і Apple Watch 10 «вкрали» в Android

Перераховано «вкрадені» Apple в Android функції для iPhone 16 і Watch 10 / Колаж

На традиційній вересневій презентації Apple представила свої головні гаджети 2024 року, зокрема новенькі iPhone 16 і ювілейні Apple Watch 10, які, як каже сам виробник, сповнені інновацій.

Журналісти Android Central провели невеличке розслідування і знайшли п’ять інновацій, які Apple «запозичила» у Android-конкурентів для своїх смартфонів і годинників. І деякі з них уже давно знайомі користувачам.

  • Кнопка управління камерою, яку отримали всі iPhone 16. Хоча Apple презентувала її як новинку і присвятила великий відрізок на презентації, аналогічна функція існувала ще в 2017-му в провальному смартфоні HTC EVO 3D.
  • Відео дня

    Журналісти назвали 5 фішок, які iPhone 16 і Apple Watch 10 "вкрали" в Android

  • Функція Visual Intelligence, яка використовує ШІ для розпізнавання об’єктів у кадрі та надання контекстної інформації. На думку Android Central, усе це дуже нагадує функцію Google Lens і Circle для пошуку.
  • Журналісти назвали 5 фішок, які iPhone 16 і Apple Watch 10 "вкрали" в Android

  • Запис відео у форматі 4K/120 кадрів на секунду. Першість у цьому функціоналі належить флагману Sony Xperia 5 Mark IV, випущеному ще 2022 року. У 2024 році аналогічною фішкою можуть похвалитися Samsung Galaxy S24 Ultra і Vivo X100 Ultra.

  • Журналісти назвали 5 фішок, які iPhone 16 і Apple Watch 10 "вкрали" в Android

  • Не обійшлося без запозичень і в Apple Watch 10. Зокрема функція «Попередження про апное уві сні», яку Apple підносить як важливе нововведення, вже кілька років доступна користувачам Galaxy Watch 7 і Watch Ultra.

  • Журналісти назвали 5 фішок, які iPhone 16 і Apple Watch 10 "вкрали" в Android

  • Ще одне «нововведення» Apple Watch – функція «Тренувальне навантаження», яка вимірює інтенсивність і тривалість ваших тренувань, привласнюючи їм рейтинг від 1 до 10. Усе це вже давно реалізовано в розумних годинниках Garmin, COROS та нещодавніх Pixel Watch 3.
  • Головний висновок, який робить Android Central: межі між iOS і Android стають дедалі більш розмитими з кожним днем. А iOS 18, що виходить вже скоро, запропонує більше можливостей кастомізації за аналогією з Android.
  • Журналісти назвали 5 фішок, які iPhone 16 і Apple Watch 10 "вкрали" в Android

    Відомо, що на листопад 2024 року в Apple запланована ще одна презентація, на якій покажуть нові MacBook на М4, і, можливо, iPad. А вже навесні 2025 року вийде новий доступний iPhone SE, характеристики якого порадують навіть Android-юзерів.

    ЗМІ також дізналися, що наступним великим проектом Apple стануть домашні роботи. Один із таких проєктів описується як «мобільний робот», який міг би слідувати за людьми їхніми будинками.

    www.unian.ua

    Leave a Comment

    Добавить комментарий

    Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *