Кабмін заборонив експорт медичних масок та інших засобів захисту

Кабінет Міністрів України заборонив експорт засобів індивідуального захисту українського виробництва.

Як повідомляє кореспондент видання “ГОРДОН”, про це 11 березня на брифінгу за підсумками засідання уряду заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

“Виділено перше фінансування з державного резервного фонду в обсязі 100 млн грн для закупівлі засобів індивідуального захисту і забезпечення поточних потреб для всіх органів і організацій, які працюють, скажімо, на фронті, дотичному до боротьби з коронавірусом, а також для поповнення матеріального запасу держави на три місяці. Це маски, костюми, рукавички. Паралельно фактично заборонений експорт засобів індивідуального захисту українського виробництва”, – сказав він.

Читайте також: В Україні оголосили загальнонаціональний карантин

За словами Шмигаля, “для українських виробників буде держзамовлення за рахунок цих 100 млн грн на закриття поточних потреб і на закриття трьохмісячного запасу”.

“Після того як буде закрита внутрішня потреба України, ми відкриємо можливість для українських підприємств експортувати і заробляти гроші на виробництві, яке сьогодні має надзвичайно високий попит. Але, звичайно, в першу чергу ми маємо забезпечити українців, а не давати можливість вимивати це з України. Аналіз показав, що за останні тижні значно зріс експорт засобів індивідуального захисту, і внутрішній ринок відчував певний дефіцит”, – зауважив він.

Він також додав, що Кабмін доручив компетентним органам стежити за тим, щоб виробники та роздрібні мережі не завищували цін на ці товари.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 почався в грудні 2019 року в китайському Ухані.

(Еще нет голосов, оставьте первым)