Китай відреагував на бої у Курській області, нагадав про «три принципи»

Ілюстративне зображення (Getty Images) Автор: Сергій Пишкін

Китай звернув увагу на ситуацію, яка склалась у Курській області Російської Федерація. Позиція Пекіну в питанні повномасштабної війни залишається послідовною і чіткою.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на неназваного речника Міністерства закордонних справ (МЗС) Китаю, якого цитує відомство.

«Китайська сторона закликає всі сторони дотримуватися трьох принципів деескалації ситуації, а саме: зона бойових дій не повинна розширюватися, не слід допускати ескалації збройного конфлікту та не допускати провокацій, які ведуть до посилення вогню будь-якою стороною», — заявив в МЗС.

Речник відомства також додав, що Пекін й надалі підтримуватиме контакт з міжнародною спільнотою та відіграватиме конструктивну роль у просування політичного врегулювання «української кризи».

Бої у Курській області

6 серпня Росія заявили про прорив кордону з боку Сил оборони України в Курській області. Тоді ж пропагандисти почали жалітись на просування українських воїнів углиб території.

Через це в трьох регіонах країни-терориста було введено режим контртерористичної операції, а саме: у Брянській, Курській й Бєлгородській областях.

11 серпня, офіційні особи Росії заявили про нічний прорив у Бєловському районі Курської області.

Як пишуть аналітики Інституту вивчення війни (ISW), ЗСУ продовжують просуватись на ворожій території попри те, що Росія стверджує про нібито «стабілізацію ситуації».

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *