Кулінарний експерт: Приготування їжі – не кара божа

Приготування їжі – то не кара божа. А ви не страждальці, які несуть на своїх плечах тяжкий тягар щоденних випробувань. Тому давайте ставитися до цього легше. Готувати ж можна у кайф.

От невже ваше серденько не завмирало, коли ви чули, як на пательні у гарячому маслі шипить цибулька? Чи от ви відкушуєте канапку з брі та карамелізованим інжиром. Спочатку ви чуєте хрумкіт хлібчика. Потім вас у полон бере вершковий брі. У кінці добиває фруктова соковитість інжиру. Того самого інжиру, який доступний тільки місяць на рік, і від цього він цінніший.

А знаєте, що найкрутіше? Ви самі приготували цю канапку. А до того ви ходили ринком. Мацали, гладили, нюхали, куштували. Ви відчували продукти. Обирали чесно, лише по любові.

Не думайте, що готувати – це витрачати купу сил. Робіть все просто та весело. Запечіть виноград. Киньте варену сочевицю у салат замість насіння. М’ясо протушкуйте з вишнями. Врешті-решт, просто додайте у гречку волоських горіхів, лимонну цедру та відчуйте, як ваше життя змінюється. Куштуйте, розумійте, чого не вистачає, додавайте, ставте собі питання. Орієнтуйтеся на свої відчуття.

Просто знайте, що приготування їжі – це можливість побути на одинці із собою та своїми думками. Це можливість зрозуміти себе.

(Еще нет голосов, оставьте первым)