У центрі Вінниці затримали депутата облради за хабар

Вчора, 5 лютого, у центрі Вінниці співробітники департаменту спец розслідувань поліції затримали за підозрою у вимаганні хабаря депутата облради, заступника начальника одного з управлінь виконавчого апарату. Про це повідомляють у прес-службі ГУНП у Вінницькій області.

За попередньою інформацією, правоохоронці затримали депутата під час отримання ним хабаря у розмірі $300. Таку суму посадовець вимагав від підприємця щомісячно за надання в оренду об’єкта комунальної власності обласної ради. Мова йде про нежитлові приміщення у будівлі, розташованій на території міста Вінниці та які використовуються підприємцем з торгівельною метою.

Депутата обвинувачують за ч.3 ст.368 ККУ (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Санкція статті передбачає від п’яти до десяти років ув’язнення, а також позбавлення права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Наразі вирішується питання про оголошення депутату про підозру. За цим фактом розпочато кримінальне провадження, уході якого проводяться подальші слідчі дії, серед яких: огляди та обшуки, допит заявника та свідків.

(Еще нет голосов, оставьте первым)