Магера: Мажоритарка для України нині є абсолютним злом

За всієї моєї поваги до багатьох депутатів-мажоритарників, які в чесній конкурентній боротьбі 2014 року здобули мандати до Верховної Ради України поточного скликання, змушений вкотре констатувати, що мажоритарка для України в конкретно-історичних умовах на виборах до парламенту є абсолютним злом. 

Прогнозую, що на виборах 2019 року 90% усіх депутатів-мажоритарників будуть самовисуванцями, без чіткої політичної орієнтації та ідеології. І це ще в кращому разі, коли в умовах зубожіння великої кількості населення до парламенту за одномандатними округами пройдуть аполітичні “грошові мішки”, в гіршому разі – люди зі кримінального світу. Крім того, близько 30 мандатів залишаться вакантними через неможливість проведення голосування на окупованих та анексованих територіях.

У таких умовах Україна приречена на гостру парламентську, а відтак – конституційну кризу. Парламентську коаліцію буде сформувати практично неможливо. 

Повна відповідальність за неприйняття нового виборчого закону на пропорційній основі лежить на парламенті поточного скликання. Особливо на представниках однієї політичної сили, яка всіляким чином опирається виборчій реформі і кожного разу (аби цього не робити) вигадує нові нісенітниці та маячню.

Тільки не кажіть, що за рік до виборів про це ніхто не попереджав.

(Еще нет голосов, оставьте первым)