«Масштаби руйнувань — жахливі». Після знищення Трипільської ТЕС «Центренерго» втратило всю генерацію

Фото: «Центренерго» втратило всю генерацію після знищення Росією Трипільської ТЕС (facebook.com/Zahyst_Ekologichnyh_Prav) Автор: Марія Кучерявець

Через масову російську атаку 11 квітня знищено всю генерацію «Центренерго». Зокрема причиною тому зруйнування Трипільської ТЕС.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву «Центренерго» у Facebook.

В компанії назвали цей день «чорним» в історії «Центренерго».

«Унаслідок сьогоднішньої масованої атаки, знищено всю нашу генерацію. Війська РФ повністю зруйнували Трипільську ТЕС, що на Київщині. Добре, що всі наші, хто був під час обстрілів на зміні — живі. Але нам дуже болить…» — йдеться в повідомленні.

Як зазначили в «Центренерго», внаслідок влучань, сталася масштабна пожежа у турбінному цеху. Зараз на підприємстві тривають роботи по локалізації вогню.

«Масштаби руйнувань — жахливі. Грошима це не оцінити. Це для нас найбільший виклик за всю історію підприємства. Але я переконаний — ми з ним справимось», — заявив голова наглядової ради ПАТ «Центренерго» Андрій Гота.

В компанії нагадують, що 22 березня 2024 року вщент було знищено Зміївську ТЕС, в Харківській області, а 25 липня 2022 війська РФ окупували Вуглегірську ТЕС в Донецькій області.

«На сьогодні, ПАТ «Центренерго» втратила 100 відсотків генерації», — констатували в компанії.

Знищення Трипільської ТЕС

Нагадаємо, що сьогодні під час масованої нічної атаки Росія повністю зруйнована Трипільську ТЕС, яка розташована в Київській області. Внаслідок чого там спалахнула велика пожежа, а кадри в мережі активно почали постити в мережі. Своєю чергою мер міста Українка, де знаходиться станція, закликав мешканців закрити вікна в будинках, щоб не дихати шкідливим димом.

Зазначимо, що Трипільська ТЕС є найпотужнішою електростанцією в Київській області і була найбільшим постачальником електроенергії у Київську, Черкаську та Житомирську області.

Нічна атака РФ по Україні

Як писало РБК-Україна, сьогодні Росія випустила по Україні 82 засобів повітряного нападу (ударних дронів та ракет), з яких силам ППО вдалося збити 57 цілей.

Ціллю путінських військ, як і в попередні атаки, стала українська енергоінфраструктура. Під прицілом цього разу опинилися енергооб’єкти у Харківській, Запорізькій, Львівській, Київській областях. Як повідомляв ДТЕК, пошкоджені дві теплоелектростанції.

Детальніше про наслідки атаки РФ по Україні — читайте в матеріалі РБК-Україна за посиланням.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *