Зеленський змінив командувача Сил спецоперацій ЗСУ

Зеленський змінив командувача Сил спецоперацій ЗСУ / скріншот

Президент України Володимир Зеленський своїм указом від 9 травня №313/2024 звільнив Сергія Лупанчука з посади командувача Сил спеціальних операцій Збройних сил України.

Водночас глава держави призначив на цю посаду Олександра Трепака указом №314/2024. 

Документи оприлюднені на офіційному сайті президента

Відео дня

До цього, Зеленський повернув на посаду командувача Сил підтримки ЗСУ Дмитра Герегу. Про це йдеться в указі №315/2024 від 9 травня ц.р.

Як відомо, у березні глава держави звільнив Герегу з посади командувача Сил підтримки та призначив на цю посаду Олександра Яковця. 

Як повідомляв УНІАН, 8 лютого президент Володимир Зеленський звільнив Валерія Залужного з посади Головнокомандувача ЗСУ. Глава держави, пояснюючи причини звільнення Залужного зазначив, що з’явилось «відчуття стагнації» на південних напрямках фронту та складнощі в боях на Донеччині.

Зеленський зазначив, що українці стали рідше говорити про перемогу, але «український дух не втратив віри в перемогу і Україна зберігає свій історичний шанс». Він сказав, що відверто поговорив із Залужним про необхідність «термінових змін» в армії. 

Пізніше президент повідомив, що кандидатуру Залужного було погоджено на посаду Надзвичайного і повноважного посла України в Великобританії та Північної Ірландії.

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *