Мелоні вважає, що Китай не зацікавлений в підтримці промисловість РФ

ДЖОРДЖА МЕЛОНІ ТА СІ ЦЗІНЬПІНЬ. ФОТО: GETTY IMAGES

Італійська прем’єр-міністерка Джорджія Мелоні заявила, що під час зустрічі з китайським лідером Сі Цзіньпінем»досить чітко порушила» питання підтримки війни Росії проти Україні з боку Китаю. На думку Мелоні, наразі Пекін не зацікавлений в підтримці промислового потенціалу РФ.

Деталі: За словами Мелоні, під час зустрічі з китайськими візаві «ми досить чітко порушили питання» підтримки Росії з боку Китаю, «намагаючись разом обміркувати те, які інтереси є у кожного».

«Я думаю, що Китай не зацікавлений на даному етапі в підтримці промислового потенціалу Росії, навіть якщо, як ми знаємо, він не втручається безпосередньо», – додала вона.

Голова італійського уряду висловила сподівання, що Китай може «може відігравати провідну роль» у вирішенні війни в Україні.

«Президент Сі вчора сказав, що Китай завжди працює над мирним співіснуванням між народами, і тут я хотіла б бачити кроки, які робляться в цьому напрямку», – пояснила Мелоні.

Італійська прем’єрка напередодні провела переговори з китайським лідером Сі Цзіньпінем, які також стосувались російського вторгнення в Україну.

Перед тим вона оголосила про наміри «перезавантажити» економічні відносини з Пекіном.

www.pravda.com.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *