Могилу першого мера Вінниці знайшли у Одесі

Зайдено ймовірне місце поховання першого очільника  Вінниці Миколи Оводова. Таємницею для істориків і краєзнавці воно залишалось впродовж десятиліть. Знайшлась могила можна сказати випадково. Після того, як вінницький режисер Василь Медяний взявся знімати стрічку про Оводова. Документи, які вивячав під час роботи над науково-популярним фільмом, привели його до Одеси. Сюди після закінчення  четверої каденції на посаді Вінницького міського голови переїхав Оводов. Працював простим лікарем. Тут і пішов з життя. Але жодних записів про місце поховання не збереглося.

“Маючи на руках документи про те де він жив, де він працював, ми поїздили, показали всі ці місця і було питання: де ж його могила. Цього ніхто не знав”, – розповідає Василь Медяний.

Де шукати захоронення Оводова вінничанам підказали одеські слідопити. Вказали на одну з безіменних могил на  другому Одеському кладовищі. Історики пропонують привести до ладу місце захоронення Миколи Оводова, а міська влада готова профінансувати реставрацію.

(Еще нет голосов, оставьте первым)