Монополізація лотерейного ринку – справа рук друзів Президента

Таку думку висловив політолог Кость Бондаренко, аналізуючи ситуацію навколо прийняття бюджету та його окремих пунктів, додавши, що як показують кулуарні настрої Парламенту, лібералізації бізнесу та спрощення його ведення в наступний фінансовий рік не передбачається.

Натомість розробляються схеми вибіркового наповнення кишень. Через створення монополій, сірі фінансові потоки та бюрократичну боротьбу із конкурентами. Прикладом чого, є вище згаданий лотерейний ринок. 

“Цифри говорять про те, що надприбутковий ринок де-юре впав у 10 разів, що можна було б пояснити важким соціально-економічним станом, війною та збіднінням населення. Але справжня причина такого стрімкого падіння – тінізація лотерейного бізнесу та приватні інтереси наближених до влади політиків. Які всіма силами витісняють іноземних інвесторів, через махінації в реєстрах, коли справа йде про довірливих європейських бізнесменів,  або корупційними законодавчими ініціативами та необгрунтованим і безпідставним використанням антиросійських санкцій ” – вважає Кость Бондаренко. 

“Наразі, корупційне оточення президента виводить в тінь усі можливі фінансові потоки, від централізації видобутку бурштину, до грального бізнесу та заганяння в тінь ринку алкоголю, через захмарне підвищення акцизів. Знову змушуючи наповнювати український бюджет не через прибуткові галузі економіки, а через уже звичні транші МВФ.

Відомо, що любі друзі свого часу уже потопили рейтинг Віктору Ющенку, і мають всі шанси повторити старі досягнення і з нині діючим гарантом. Забуваючи, що наслідки для країни значать в сотні разів більше, адже мародерство твориться у час війни” – на останок додав експерт. 

Нагадаємо, що канал 2+2 уже розповідав про участь у керівництві УНЛ депутатів Олександра Третьякова і Гліба Загорія, та про те, як компанія була буквально віджата у швейцарського інвестора. 

(Еще нет голосов, оставьте первым)