Нєбитов про підозрюваного в убивстві Фаріон: «Любить Україну, і йому здається, що він діяв правильно»

Нєбитов, фото УП

Заступник голови Національної поліції Андрій Нєбитов поділився враженнями після спілкування з підозрюваним в убивстві Ірини Фаріон В’ячеславом Зінченком.

Деталі: Нєбитов підтвердив, що «зброю не знайшли», додавши, що «злочин готувався не один день».

Пряма мова Нєбитова: «Звичайно, підозрюваний, який все це готував, придбав одяг і відслідковував усі шляхи відходу… і планував сховати зброю».

«Я скажу так: людина не сама собі надумала. Ви знаєте, що він був учасником певних груп, на жаль, не дуже проукраїнсько спрямованих».

Деталі: Разом з тим, на уточнююче питання журналістки Нєбитов сказав, що підозрюваний є «людиною абсолютно проукраїнською», «він поважає Україну».

Пряма мова Нєбитова «Є людина, абсолютно проукраїнська. Я особисто з ним спілкувався. Він поважає Україну. Його батько воює в певній бригаді.

Він любить Україну, і йому здається, що він діяв правильно. Він вважає, що не треба розділяти українське суспільство. У нього були свої мотиви».

«Він обрав об’єкт нападу… щоб ця людина була максимально незахищена».

«Він би не зупинився, якби правоохоронні органи його не зупинили і не заарештували».

Що передувало: Зінченко після обрання запобіжного заходу заявив журналістам, що не вбивав мовознавицю Ірину Фаріон, а до російського лідера Володимира Путіна ставиться негативно.

Передісторія:

  • 26 липня представники МВС, поліції, Офісу генпрокурора та Служби безпеки України провели спільний брифінг у Львові стосовно розслідування справи про вбивство Фаріон.
  • Слідство вважає, що у жінку стріляли з відстані приблизно 1,5-2 м з переробленого пістолета, на місці події знайшли спортивну гільзу. 
  • Правоохоронці перевіряють причетність підозрюваного у вбивстві екснардепки й мовознавиці Ірини Фаріон до неонацистського руху, також слідство не відкидає особисту неприязнь. У списку потенційних жертв підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон був також народний депутат від партії «Слуга народу» Максим Бужанський.
  • 18-річний затриманий є мешканцем Дніпра. Під час підготовки до злочину він орендував щонайменше три квартири у Львові, а до злочину готувався два місяці. Наразі слідство схиляється до думки, що стрілець – лише виконавець.
  • 26 липня суд арештував на 2 місяці підозрюваного без альтернативи внесення застави.

www.pravda.com.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *