На Донеччині «Білі янголи» врятували поранених цивільних, які пройшли назустріч 10 кілометрів

Відео На Донеччині екіпаж поліцейських «Білі янголи» врятували поранених цивільних з Гродівки, які пройшли 10 кілометрів на зустріч правоохоронцям. Також евакуювали родину з дитиною з Мирнограда.

Як передає Укрінформ, про це повідомила поліція Донеччини та опублікувала відповідне відео порятунку.

Відео: Нацполіція

«Останніми днями поліцейські евакуювали з Мирнограда родину із семирічною донькою та трьох поранених жителів Гродівки, які пішки вийшли з охопленого вогнем селища», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що заклик про допомогу надійшов поліцейським від трьох жителів селища Гродівка, в якій тривають бойові дії.

Декілька тижнів тому люди потрапили під російський обстріл та отримали поранення різного ступеня тяжкості: у 46-річної жінки — відкрита травма голови, проникаюче поранення в живіт, у 45-річного чоловіка — інфікована рана стегна, грудної клітини, ще один чоловік, 48 років, — з акубаротравмою.

«Як тільки ми змогли хоч трохи пересуватись — вирушили до Мирнограда. Всю дорогу над нами були ворожі дрони. Найважча серед нас — жінка, після травми вона перестала розмовляти», — розповів один з постраждалих.

Ці поранені пішки подолали близько 10 кілометрів і дісталися околиць міста. Це найнебезпечніший район, який прострілюється росіянами, але рейд поліцейських з порятунку знесилених людей завершився успішно — «Білі янголи» надали громадянам першу допомогу та доставили їх до лікарні.

Крім того, з Мирнограда правоохоронці вдруге евакуювали родину із дитиною, яка до цього вже втікала з Авдіївки, де раніше проживала сім’я.

«Безпечно вивезти доньку з-під снарядів знову допоміг екіпаж поліції у складі з авдіївським поліцейським Геннадієм Юдіним», — повідомили правоохоронці.

Як повідомлялося, Донеччина має найбільшу протяжність лінії фронту, яка становить близько 300 км.

У регіоні триває обов’язкова евакуація, у низці районів оголошена примусова евакуація дітей разом з їхніми батьками або іншими законними представниками.

На Донеччині наразі ще залишаються близько 376 тисяч цивільних. Якщо брати до уваги населені пункти, віднесені до зони активних бойових дій, це населені пункти 16 громад, там залишалися близько 49 тисяч осіб.

Фото ілюстративне

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *