На Харківщині зірвали спробу ФСБ сформувати агентурну мережу — викрили в’язня, який вербував засуджених

Служба безпеки України викрила в’язня з виправної колонії у Харківській області, який за дорученням ФСБ РФ вербував інших засуджених для сприяння прориву російських диверсійно-розвідувальних груп у регіоні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

Контррозвідка СБУ зірвала нову спробу ФСБ РФ сформувати власну агентурну мережу на Харківщині. Зловмисники мали сприяти прориву російських диверсійно-розвідувальних груп для захоплення стратегічних об’єктів регіону.

Для виконання цього завдання росіяни залучили свого агента – в’язня з місцевої виправної колонії, який невдовзі мав вийти на волю.

На Харківщині зірвали спробу ФСБ сформувати агентурну мережу - викрили в’язня, який вербував засуджених

За вказівкою ФСБ фігурант вербував інших засуджених, у яких також закінчувався термін покарання.

Після виходу з тюрми вони мали роз’їхатись по Харкову й прикордонних селищах регіону і встановлювати геолокації українських блокпостів та укріпрайонів.

Також росіяни сподівалися отримати від своєї агентури точні координати ключових об’єктів життєзабезпечення з актуальним звітом про систему охорони.

Розвіддані потрібні були загарбникам для підготовки диверсійних рейдів у прифронтові райони області в обхід оборонних ліній українських військ.

Встановлено, що ув’язнений був завербований ФСБ, коли відбував ув'язнення на тимчасово захопленій частині Луганської області.

До початку повномасштабного вторгнення Росії його перевели до виправної колонії на Харківщині як жителя підконтрольної території України.

Перед етапуванням він отримав інструкції від російської спецслужби про проведення розвідувально-підривної діяльності.

Ще в тюрмі він мав сформувати власну агентурну групу, а після виходу на волю – дистанційно зв’язатись зі своїм куратором із ФСБ для уточнення завдань і термінів виконання.

Слідчі СБУ повідомили російському агенту про підозру за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

Як повідомляв Укрінформ, речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко заявив, що у Сумській області простежується активність російських диверсійно-розвідувальних груп.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *