У Росії арештували чергового топгенерала

Вадим Шмарин, фото: «РИА Новости»

Російський суд заарештував начальника головного управління зв’язку збройних сил РФ — заступника начальника генерального штабу Вадима Шамаріна.

Деталі: Повідомляється, що за даними суду, Шамаріну висунуто обвинувачення в отриманні особливо великого хабара. Поки що високопосадовця оборонного відомства РФ взяли під варту на 2 місяці.

Шамаріну начебто інкримінують хабарництво під час укладення державних контрактів і що його доставили на допит у кримінальній справі.

Передісторія:

  • Перед цим, у Росії затримали заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова за підозрою в отриманні хабаря. Речник президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що лідеру Кремля Володимиру Путіну повідомили про затримання Іванова, а міністра оборони РФ Сергія Шойгу заздалегідь попередили про це.
  • Повідомлялось, що  Іванов опинився в російському СІЗО та переслідується режимом Путіна внаслідок активних заходів Головного управління розвідки Міноборони України.
  • Також у травні затримали начальника управління кадрів Міноборони РФ Юрія Кузнєцова, його теж звинувачують в отриманні хабара. Крім того, колишнього командувача 58-ї армії Івана Попова, який критикував Міноборони РФ, заарештовано у справі про шахрайство.

www.pravda.com.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *