На Рівненщині триває будівництво 16 захисних споруд

На Рівненщині цього року продовжується будівництво 16 захисних споруд, а також планується розпочати ще 19.

Як передає Укрінформ, про це повідомив перший заступник голови Рівненської ОВА Сергій Подолін у Фейсбуці.

«На Рівненщині кількість укриттів постійно збільшується. Цього року продовжується будівництво 16 захисних споруд, а також планується розпочати ще 19», — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, крім того, цього року очікують і субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на облаштування безпечних умов у закладах охорони здоров’я.

Подолін розповів, що у закладах освіти нині облаштовано 932 власних укриття. У декількох локаціях триває нове будівництво та розпочаті капремонти. Він нагадав, що тільки з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії на ці потреби було виділено 26 мільйонів, що дозволить додатково облаштувати 5 шкільних сховищ.

Також, за його словами, цьогоріч у першому кварталі фахівці перевірили 2309 об‘єктів фонду захисних споруд. Серед них 1942 (84%) – придатні.

Окрім того, впродовж першого кварталу до обліку фонду захисних споруд цивільного захисту додатково було включено 54 найпростіших укриття.

Він констатував, що в області створено фонд захисних споруд цивільного захисту у кількості 2309 об’єктів, до якого належать 129 сховищ, 1556 протирадіаційних укриттів, 6 споруд подвійного призначення та 618 найпростіших сховищ.

Як повідомляв Укрінформ, на Рівненщині ввели в експлуатацію укриття у Бабинському ліцеї, спорудження якого обійшлося майже у 18 млн грн.

На Рівненщині в одному з ліцеїв Олександрійської громади відкрили укриття на 300 школярів.

У Шпанівському ліцеї в укритті організували хаб для дітей.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *