На Вінниччині правоохоронці затримали злочинну групу рекетирів

Сьогодні, 24 липня, вінницькі правоохоронці затримали в обласному центрі злочинну групу осіб, які вимагали  борги у вінничан. В одного містянина вони відібрали легковий автомобіль, аби той не вагався та заплатив.

Як повідомляють у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, зловмисники вимагали у місцевого жителя 3,5 тисячі доларів. До операції по затриманню були залучені співробітники слідчого управління, управління стратегічних розслідувань, УСБУ у Вінницькій області та прокуратури області.


За словами т.в.о. начальника ГУ НП у Вінницькій області Олександра , в ході проведення спецоперації задокументовано злочинну групу з 4-х осіб, яка мала вплив на криміногенну  на території Вінницької області.


За наявною оперативною інформацією, члени групи регулярно займались вимаганням  боргів у вінничан. Зловмисників затримали у дворі житлового масиву під час передачі коштів одним із потерпілих. Грошові кошти та автомобіль вилучені.

За матеріалами слідства, щоб спонукати вінничанина заплатити їм зазначену суму, зловмисники силоміць відібрали у нього автомобіль Renault.


Документування злочинних дій відбувається в рамках відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 189 ККУ (вимагання). За такий злочин передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

(Еще нет голосов, оставьте первым)