Не думав, що «підсліпувате» ОБСЄ може впасти ще нижче, але їм вдалось – експерт

Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг розповів, що вони не побачили прямих доказів російського втручання на Сході України. Ніби-то форму можна купити будь-де, незаконні нічні перетини кордону не є доказами, а особливі види зброї вони описали в деталях.

Тобто наявність сотень одиниць сучасної російської зброї – то не докази? 50 «гуманітарних конвоїв» не є порушення суверенітету країни? Пряме управління російськими військовими та спецслужбістами не дивує? Затримані десятки російських військових, що зізнаються в участі за завданням РФ?

Прямі публічні заяви Путіна, що підтверджують роль РФ у процесі, а? А МН17? Декілька рішень міжнародних органів, організацій та судів, що фіксують різні докази російської агресії та окупації українських територій не турбує? А Хуг взагалі в курсі норм міжнародного права і як воно чітко визначає та розкладає подібні ситуації? Будь-який контроль чи керівництво, а також наявність фінансування, озброєння чи навчання – це ознаки того, що «ЛДНР» є окупаційними органами влади РФ.

Після цього мандат ОБСЄ на сході України варто дискутувати не тільки як цілком неефективний, але й такий що сприяє агресивній політиці РФ проти України.

Спільні запої з терористами та фрагментарна сліпота не йдуть у жодне порівняння з запереченням міжнародно визнаного факту військової агресії РФ на Донбасі.

(Еще нет голосов, оставьте первым)