«Не йдеться про переговори з Росією»: Зеленський пояснив, у чому суть плану перемоги

Володимир Зеленський пояснив, у чому полягає суть плану перемоги / колаж УНІАН, фото УНІАН, скріншот

Президент України Володимир Зеленський, який вирушив до США, щоб надати союзникам план перемоги, пояснив, у чому він полягає.

Глава держави відмовився розкривати деталі кроків, необхідних для забезпечення справедливого і міцного миру, до безпосередньої їхньої презентації президенту США Джо Байдену, але дав зрозуміти — на що розраховує український уряд. Там немає пункту про переговори з Росією, заявив Зеленський в інтерв’ю ABC News.

Цей план, за словами президента, спрямований на «зміцнення України» — з метою змусити лідера Кремля Володимира Путіна сісти за стіл переговорів на справедливих умовах.

Відео дня

«Мова не йде про переговори з Росією. Це міст до дипломатичного рішення для припинення війни. Тільки із сильною позицією, яку ми можемо просувати, ми зможемо підштовхнути Путіна до припинення війни дипломатичним шляхом», — заявив Зеленський.

Він додав, що поки не бачить, щоб російський диктатор був готовий до «справжніх переговорів». Джерело видання, близьке до оточення українського президента, заявило, що план перемоги складається з п’яти пунктів. Як повідомляється, йдеться про конкретні обсяги військової допомоги, про дипломатичні та політичні кроки і про відсутність будь-яких поступок перед Росією.

План є «терміновим», заявив Зеленський. В інтерв’ю він зазначив, що ці кроки розраховані на швидке завершення війни, а не на її продовження протягом наступних років.

«План перемоги» президента Зеленського

Раніше УНІАН повідомляв про реакцію Кремля на «мирний план» Зеленського. Дмитро Пєсков заявив, що у Путіна вивчать офіційну інформацію.

«Поки що дуже багато різної, зокрема, суперечливої та недостовірної інформації. Ми до цього ставимося дуже стримано», — пояснив Пєсков.

Крім того, The Times пояснило мету поїздки Зеленського до США. Це нібито остання надія Зеленського переконати Джо Байдена дозволити Україні удари західною зброєю по РФ.

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *