Працівника ДТЕК підозрюють у передачі до РФ даних про наслідки ударів по енергооб’єктах

Начальник відділу з управління проєктами компанії «ДТЕК Одеські електромережі» підозрюється у передачі ворогу даних про результати обстрілу енергетичної інфраструктури.

Про це стало відомо з матеріалів справи, яку розглядає Приморський райсуд Одеси, передає Укрінформ.

«Особа, працюючи в АТ «ДТЕК Одеські електромережі» на посаді начальника відділу по управлінню проєктами, має проросійські погляди та за допомогою мережі Інтернет передавала іншим особам відомості щодо результатів обстрілів підстанцій, строків їх ремонту, структури побудови об`єднаної енергетичної системи України та ступеня її ушкодження», — йдеться в документі.

Фігуранта обвинувачують за трьома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 114 (перешкода законній діяльності Збройних сил України), ч. 2 ст. 436-2 (виправдання, визнання правомірним, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) та ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян України).

Суд обрав обвинуваченому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

У пресслужбі компанії «ДТЕК Одеські електромережі» повідомили, що підозрюваного звільнено.

«Співробітник компанії, якому СБУ повідомило підозру в співпраці з ворогом, був негайно звільнений і перебуває під слідством», — заявили в ДТЕК.

Як повідомляв Укрінформ, співробітники СБУ повідомили про підозру у держзраді колишній старості села Володимирівка Херсонської області.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *