Правоохоронці викрили киянина, який продавав водійські права за ₴13 тисяч

Фото Правоохоронці затримали жителя столиці "зі зв’язками" в сервісному центру Міністерства внутрішніх справ, який продавав за 13 тисяч гривень посвідчення водія будь-якої категорії.

Про це поліція Києва повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Зловмисник пропонував громадянам за гроші отримати посвідчення водія будь-якої категорії без навчання, обіцяючи їм успішну здачу іспитів.

Відтепер "бізнесмену" загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна, наголосили в поліції.

Викрили протиправну діяльність жителя Києва слідчі Печерського управління поліції за оперативного супроводження оперативників Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України та за процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури.

Правоохоронці встановили, що 51-річний киянин вирішив заробити на послугах сервісних центрів МВС — чоловік пропонував вирішити будь-які питання з отриманням посвідчення водія різних категорій без навчання та проблем на іспитах у територіальних сервісних центрах.

Правоохоронці викрили киянина, який продавав водійські права за ₴13 тисяч

Зокрема зловмисник запропонував жінці домовитися про успішну здачу іспитів для отримання водійського посвідчення категорії "А" на право керувати мотоциклом. За послугу попросив 13 тисяч гривень.

Поліцейські затримали чоловіка у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України (затримання уповноваженою службовою особою) під час отримання ним другої частини коштів у сумі 9 тисяч гривень. Під час обшуку у фігуранта вилучили медичні довідки, мобільний телефон і гроші, отримані злочинним шляхом.

Слідчі повідомили затриманому про підозру за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування).

Як повідомляв Укрінформ, у Києві поліція викрила схему реалізації фальсифікованих російських ліків.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *